Karbonkopian

Den vitryska försvarsmakten rekryterar. Vad man inte stolt berättar var orginalet till sin rekryteringsfilm kommer ifrån. Undrar vad statschefen i landet gör när han inser att idén kommer från ett nallebjörnsbombande land i nordväst?

Skulle inte vilja vara i producentens kläder under den närmaste tiden…


Orginalet

UPPDATERAT 221440OCT12
Filmen togs bort från tuben ganska snabbt efter att Oplatsen uppmärksammat den. Uppenbarligen ville inte den vitryska försvarsmakten att den skulle ligga kvar på sitt konto. Nåja, det som brukar dyka upp på nätet finns alltid kvar på något sätt.

Så här kommer klippet igen

UPPDATERAT 221548
Japp, då låg klipp nr 2 nere. Verkar finnas några som inte tror på det fria ordet.

Japp, då försöker vi igen.

UPPDATERAT 221733
Som väntat släcktes även nr 3 ner. Då tar vi fram länk nr 4 istället!

UPPDATERAT 232320
Som väntat är även länk nummer 4 nu nedsläckt. Som läsarna säkert förstått har den infoopsinsatsen som med all säkerhet skötts från Vitryssland för tillfället övertaget, då klippet är borta från tuben. Syftet med denna kan vara att sudda ut offentliga pinsamheter, som till exempel kopiera svenska marknadsföringstricks. Oavsett har denna episod rönt ett stort läsvärde med tanke på besöken på bloggen.

Historien är inte slut här, har det väl kommit ut på nätet finns det alltid kvar. Can’t unring that bell som en Twitterläsare skrev. Ta med er erfarenheten på hur en insats kan se ut från åskådarbänk, för det är vad ni precis har bevittnat!

UPPDATERAT 252335
Skam den som ger sig. Nu finns ett klipp ute även på Kiwi, så håll tillgodo med klipp nr 5:) http://kiwi.kz/watch/ti8y3b6ngif3/ Tack för tipset, http://www.rusadas.com/

Vitryska Interfax har en notis om videon. Den är en vecka gammal och reflekterar inte över den svenska kopplingen. http://www.interfax.by/article/95882

UPPDATERAT 261430
En av bloggens läsare lade under dagen upp en egen kopia på filmen. Tack för hjälpen:)

UPPDATERAT 292120
En intressant version av videon har lagts upp av en annnan användare på Tuben. Där har man klippt in den svenska  originalet i övre högra hörnet.