20120507-215101.jpg

Då är Vladimir Putin president igen och till premiärminister förväntas Medvedev utnämnas inom mycket snar framtid. Ordningen är återställd med andra ord…

5.0 då?

1.0 Premiärminister -99 ( ny på jobbetperioden)

2.0 President 00-04

3.0 President 04-08

4.0 Premiärminister 08-12

5.0 President 12-

Andra befattningar som kan vara av intresse att notera är ny chef för flottan blir viceamiral Viktor Chirkov som nu lämnar chefsposten som chef för Östersjöflottan. Ny chef för flygvapnet blir generalmajor Viktor Bondarev som förut var ställföreträdande flygvapenchef. Som kuriosa var det de sista utnämningsrna för den förutvarande presidenten Medvedev …för den här gången.

DN

Den pågående presidenten passade på att signera ett dekret för att göra militärtjänsten populärare. Bland punkterna finns det nu att genomförd militärtjänst är meriterande och ger företräde vid offentliga anställningar, militär-patriotisk utbildning skall ges vid lärosäten (vilken nivå är inte klart, men det kan rör sig om högstadium och gymnasium, eventuellt universiteten), understödjande av ”militär sport” i det allmänna (skytte, orientering, löpning, kampsport m.m.)

Mer finns att läsa på http://kremlin.ru/news/15253