Det är klart att premiärministern skall sitta på vagnchefsplatsen! I framkant på bilden syns bakstycket till den nya 125mm stridsvagnskanonen 2A46M-5 som uppges ha 20% bättre precision och ökad hållbarhet på eldröret än sina föregångare.

Nåja, så allvarligt är det inte, utan federationens premiärminister provsatte idag den nya stridsvagnen T-90M, eller T-90AM som den även kallas. Syftet  med detta var att handgripligen pröva en del del av den materiel som visas på Russian Arms Expo 2011 i Niznij Tagil.

I videosekvensen nedan syns en hel del fordonsmateriel samt även viss vapenmateriel. 2.27 in i video syns även den ljudämpade 82mm granatkastaren 2B25 som Observationsplatsen skrev om i juni. Notera granatkastarens vapenrem, något som visar på vapnet lätta vikt på 13 kg inkl bottenplatta

Fler bilder på T-90 kommer allt eftersom. Här är en detaljerad bild på det nya tornet i profil

Enligt tidningen Rossikaja Gazeta har T-90M numera en automatisk växelåda. Tillsammans med den nya motorn skall den kunna ge en topphastighet på 60 km/h. Vikt/effektförhållandet är 24hk/ton. I förarmiljön är styrspakarna utbytta till styrratt likt strv 122 och strf 90. Förarplatsen är dessutom utrustad med bildförstärkare samt backkamera. Vikten på fordonet är 48 ton.