Man kommer att basera 16 stycken helikoptrar ombord på varje amfibiestödfartyg av typen Mistral, eller Mistralov som man populärt kallar dem i öst.

Fördelningen kommer vara åtta stycken Ka-52K, fartygsbaserade versionen av Ka-52 Hookum B samt Ka-29TB Helix B. Ka-52K har sex stycken vapenbalkar för olika typer av beväpning, förstärkt landningsställ och skrov samt avionik anpassat för fartygbasering. Typen kommer vara tillgänglig från och med 2014 då det första Mistralskeppet kommer att levereras till den ryska flottan. För Ka-29 måste tillverkningen återupptas då den senaste helikoptern byggdes 1993. Förmodligen kommer det innebära en kraftigt moderniserad version, med framför allt modernare elektronik. Återupptagen produktion kan även innebära att Ka-29 kan tillföras i ett större antal till de andra marininfanteriförbanden, då helikoptrarna idag är en bristvara för den förbandstypen.

Beslutet innebär att Ka-226 inte kommer att tillföras marininfanteriet utan kommer då dyka upp i en annan förbandskloss i de väpnade styrkorna.