Del av Amiral Essens skrov vid kölsträckningsceremonin den 8 juli 2011. Av skrovformen att döma verkar det vara en sektion närmare midskepps.

Ytterligare en fregatt i 11356-klassen har genomgått sin kölsträckningsceremoni på Yantarvarvet i Kaliningrad. Denna gång är det Amiral Essen som blev officiellt kölsträckt fredagen den 8 juli, på varvets 66-årsdag. Byggnationen har pågått ett tag och dessa ceremonier är just bara en show, nog så viktig sådan.  Observationsplatsen rapporterade tidigare i våras att arbetet med Amiral Essen hade påbörjats.

Totalt skall varvet bygga sex stycken skepp, varav den första delserien skall vara slutlevererade 2014. I denna ingår Amiral Grigorovich, Amiral Essen samt den nu i höst kommande Amiral Makarov. Med just detta skepp är namnet intressant, då två namn figurerar. Man velar mellan namnen Makarov och Koltjak, och för att inte blanda i hop fartygen kommer Observationsplatsen att fortsätta kalla det tredje fartyget i den första delserien i 11356-klassen för Makarov tills en officiell bekräftelse kommer på annat namn.

Förutom att man hade denna ceremoni gjorde man även plats i skeppshallen då man flyttade ut amiral Grigorovich ut i det fria. Så här ser hon ut i dagsläget:

En nästan dagsfärsk bild med den nästan skrovfärdiga Amiral Grigorovich på stapelbädden. Arbetet med skrovet har gått undan med tanke på att fartyget kölsträcktes 18 december  förra året. I bakgrunden skymtas även landstigningsfartyget Ivan Gren

Observationsplatsen har skrivit tidigare om 11356-klassen här, här, här och här.