Talwarfregatten INS Tabar i den indiska flottan är en av de första  i serien. Sex stycken skall byggas för Indien och ytterligare tre byggs för ryska flottan.

Yantarvarvet skall bygga tre nya fregatter till Svartahavsflottan till 2014. Det handlar om en förlängning av Talwarserien som man har byggt för Indiens räkning. Man har byggt och sjösatt tre fregatter redan och ytterligare tre är under byggnation just nu. För att snabbt kunna leverera nya fartyg till den ryska flottan förlänger man helt enkelt tillverkningsserien och bygger ytterligare tre fartyg senare. 2015 skall det finnas minst fem fregatter i serien.

Talwar är en modernisering av Krivak III och har ett deplacement på 4000 ton och en längd på 125 meter. Fartyget är bestyckat med sjömålsrobotar av typen Klub och 10 cm allmålskanon. För att bekämpa luftmål finns luftvärnsrobotsystemen SA-N-12 och SA-16. För närluftvärn finns CIWS Kashtan.

För ubåtsjakt finns RBU-6000 samt en ubåtsjakthelikopter.

Som sensorer på fartyget finns bland annat ytspaningsradar 3Ts-25E Garpun, navigationsradar MR-212/201-1 och luftvärnsradar Fregat M2EM.

Sedan tidigare skall Svartahavsflottan få tre projekt 636 ubåtar i Varshavyanka och tre robotbåtar av klassen 21631 Tornado.

Parallellt med att bygga nya Krivak III fregatter bygger man på Sevmashvarvet i S.t Petersburg fregatter i 22350 klassen Vice Amiral Gorshkov.